- Autor: Helena4
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 310 |
Mrkev | 340 |
Hrášek sterilovaný průměr | 150 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 250 |
Olej olivový | 12 |
Máslo čerstvé | 10 |
Šunka vepřová průměr | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kurkuma
Energetická hodnota celkem: 5672 kJ
Bílkoviny (g): 156,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 39, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 21.8, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Mrkev ( 4 ks ) a celer ( 1/2 ) očistit, nakrájet na kostičky, dát vařit do vody na 20 minut. Mezitím nakrájet kuře na nudličky, osolit, opepřit, ( kurkuma ). Na pánvi nechat maso zatáhnout spolu s hráškem a šunkou na kousky. Na dno zapékací misky dát kuřecí směs, na kterou dát po lžících jogurt. Uvařený celer s mrkví přecedit, přidat máslo a v hrnci rozmělnit šťouchadlem na brambory. Vše navršit do zapékací mísy a zapéct při 190 st. asi 15 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.